Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Badanie mięsa

Badanie zwierząt rzeźnych i mięsa (badanie w kierunku włośnicy) na terenie miasta Słupska i powiatu słupskiego

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Słupsku informuje,  że badanie mięsa w Pracowni badania mięsa na obecność włośni w Słupsku, odbywa się w  poniedziałki i czwartki.

Próby przyjmowane są Powiatowym Inspektoracie Weterynarii w Słupsku w poniedziałki i czwartki w godzinach 08:00 – 12:00.

Telefon kontaktowy do lekarza wet. prowadzącego badanie 504 361 566
 

Miejsce wyznaczenia: teren Miasta Słupska i powiatu słupskiego  –   gmina Ustka, miasto Ustka, Redzikowo, Kobylnica, Potęgowo, Główczyce, Smołdzino, Kępice, Damnica, Dębnica Kaszubska.
 

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Słupsku informuje, że nie pobiera się opłat za badanie mięsa lub tuszy na obecność włośni pozyskiwanych na użytek własny (świnie, dziki i nutrie), pochodzącego z uboju i poddanych odstrzałowi zwierząt łownych, a także w przypadku mięsa będącego przedmiotem sprzedaży bezpośredniej (dziki i nutrie).

1460x616-1024x432.jpeg

Informacje jakie powinny towarzyszyć dostarczonym próbom mięsa:

  • liczba prób,
  • data uboju / odstrzału,
  • imię, nazwisko,  adres oraz nr telefonu kontaktowego właściciela próby,
  • w przypadku odstrzału sanitarnego: koło łowieckie, nr obwodu, nr opaski, nr odstrzału.
     

Od dnia 1 lipca 2024r. obowiązuje nowy wzór protokołu pobrania próbek.

PDFprotokol pobrania probek.pdf (189,46KB)

PDFprotokol-pobrania-probek-wzor.pdf (247,59KB)