Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Pozostałe

PDFWytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności (1,64MB)

PDFUbój na użytek własny w gospodarstwie – poradnik (308,44KB)

PDFInformacja dla hodowcy bydła, owiec, kóz w sprawie zgłaszania sztuk padłych (21,37KB)

PDFUlotka dla hodowców utrzymujących świnie (47,34KB)

PDFUlotka informacyjna dotycząca choroby Aujeszkyego u świń (39,72KB)

PDFDobra praktyka w postępowaniu z żywymi rybami będącymi przedmiotem sprzedaży detalicznej (179,49KB)

PDFZasady postępowania przy produkcji mięsa na użytek własny (82,81KB)

PDFWysoce zjadliwa grypa ptaków (119,71KB)

PDFWymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej (10,60MB)

PDFZmiana ustawy o systemie identyfikacji i rejestracji zwierząt (219,12KB)

PDFSprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego – wymagania z zakresu bezpieczeństwa żywności (768,54KB)

PDFApel do hodowców drobiu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Głównego Lekarza Weterynarii (744,44KB)

PDFRozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 kwietnia 2017 r. w sprawie zarządzenia środków związanych z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków (59,78KB)

PDFPismo przewodnie dołączane do prób przesyłanych do badań w kierunku Salmonella (34,34KB)

PDFPismo przewodnie dołączane do prób przesyłanych do badań laboratoryjnych (30,31KB)

PDFProtokół dochodzenia epizootycznego – obserwacja przeciw wściekliźnie (1,07MB)